Beleolvasó – Erin Bowman: Taken – A 18-as csapdája

A Könyvhét előtt közben már megjelent Erin Bowman: Taken – A 18-as csapdája című regénye, ami egy izgalmas posztapokaliptikus-ifjúsági regény, egy három plusz egy részes sorozat első darabja.
A manapság népszerű témát (lásd Éhezők viadala, Beavatott, és a sort még lehetne folytatni tovább) Erin Bowman máshogy fogja meg: elsősorban a társadalmi háttérre és hatásokra koncentrál, és itt egy fiú sorsán keresztül követhetjük végig a világ változásait.

Agyagföldön nincsenek férfiak. Csak fiúk – de mindegyiknek nyoma vész tizennyolcadik születésnapja előestéjén. Megremeg a föld, süvít a szél, vakító fény árasztja el a vidéket, és köddé válnak.
Úgy nevezik: az Eltűnés.

Gray Weathersby tizennyolcadik születésnapjáig csupán néhány hónap van hátra, és készül megbékélni sorsával – egészen addig, míg rá nem bukkan anyja titokzatos üzenetére. Attól a pillanattól fogva kételkedni kezd mindenben, amit valaha igaznak hitt: a Tanács tagjainak állításaiban, az Eltűnésekben, és abban, ami az Agyagföldet körülvevő Falon túl bújik meg. Ám a Fal megmászását még senki sem élte túl.

A Fal megmászása kész öngyilkosság, de az Eltűnés talán még szörnyűbb. Várja karba tett kézzel az utóbbit vagy tegyen kockára mindent, és reménykedjen abban, ami a túloldalon található?

Tartalomjegyzék:
Első rész – Eltűnések könyve
Második rész – Falak könyve
Harmadik rész – Lázadók könyve
Negyedik rész – Stratégiák könyve

Ízelítőként letölthető (pdf) verzióban itt olvasható a regény első hat fejezete! Taken.

Adatlap
Név: Erin Bowman
Moly adatlap: http://moly.hu/alkotok/erin-bowman
A Delta Vision oldalán: http://www.deltavision.hu/taken/
Művei a Molyon: Taken (2015)


, ,

Szólj hozzá elsőként!