Beleolvasó – Honfy Ágnes: Arany Birodalom

Könyvheti újdonságaink egyik legszebb darabja Honfy Ágnes regényének újrakiadása. Alaposan átírt, átdolgozott kiadásról van szó, őszintén szólva még azt is mérlegeltük, hogy a régi kötethez kapcsoljuk-e egyáltalán, vagy teljesen új regényről legyen szó. No nem mintha a régi verzió ne lett volna élvezetes, de azóta a szerző fejlődött, a stílusa kiforrottabbá vált, és a magunk lehetőségeivel mi is megtámogattuk, hogy a regénye megkapjon  minden segítséget.
Mert ez a regény jó, és mi hiszünk benne. Remek kezdés, reméljük sok hasonló kötet fogja követni!

A fülszöveg:
Az Arany Birodalom a mátriárkák színre lépésével a legsötétebb középkorban hozott reményt az emberiség számára. Kezdetben, amikor egységbe forrasztották a szétszabdalt Európát, uralkodásuk a béke és a szabadság zálogát jelentette, ám az évszázadok során a ragyogó Birodalom eszménye puszta díszletté korcsosult. A szégyenteljes múlt megtagadása intézményes cenzúrává silányult, a jólét tunya unalommá, a szabadság szabadossággá, az árulás és intrika már a hétköznapok részévé vált.
Eril a mátriárka kedvenc ágyasaként elvileg a Birodalom legkivételesebb státuszú apródjai közé tartozik, ám számára ez nagyobb átok a rabszolgaságnál is. A teste az érzékek börtönének foglya az uralkodói háremben, az elméjét pedig nap mint nap ezernyi ármány és sötét indulat mérgezi. Egyetlen támasza az a férfi, aki szürke eminenciásként hírhedt kíméletlenséggel segíti a háttérből a Birodalom mátriárkáját, és aki magához méltó gyilkost és utódot akar faragni belőle.
Mit tehet ez az ifjú, ha úgy érzi, hogy rátalált a valódi értékekre, de a fél világgal szembe kell szállnia, ha meg akar harcolni értük? Egy kontinenst átszelő küldetés során Eril egyszerre kénytelen szembenézni az önmagát felemésztő világgal, a múltjával és saját démonaival is… és minél többet lát a Birodalom ragyogásából, annál inkább várják tőle a megváltást.
Honfy Ágnes történelmi fikciója a legendák Európájának hatalmi játszmáiba kalauzolja olvasóit, feledhetetlen élménnyel mutatva be uralkodók és alattvalók, hatalmasságok és hősök, nők és férfiak harcait.

Adatlap a Delta Vision Kiadó oldalán: Arany Birodalom
Beleolvasás itt: Arany Birodalom_beleolvaso

arany_birodalom


,

Szólj hozzá elsőként!