Beleolvasó – Orson Scott Card: Fhérgek

Beleolvasó rovatunkat kis szünet után igazi csemegével folytatjuk: Orson Scott Card: Fhérgek című regénye a Mesterművek sorozat újabb ékes darabja, amely (hosszas mérlegelés után) végül a sci-fi alfolyamba tagozódott be. Aki ismeri Card meseszövését, annak nem kell külön bemutatni a mester ínyencségeit – aki pedig még nem ismeri, itt az alkalom, hogy megismerkedjen egy újabb remek történetével (amellyel így Card már a harmadik kötetet kapja a Mesterműveken belül).

A fülszöveg:
Imakulata bolygója és őshonos fajai felett évezredek óta az emberiség az úr. Az itt élők szilárdan hisznek a csillagokkal egyidős legendában: Amikor a hetedik hetedik hetedik Heptarcha trónra kerül, belőle válik majd a Kristos, aki örökkétartó üdvösséget hoz az emberiségre – vagy elpusztítja a világmindenséget.

Türelem a törvényes Heptarcha egyetlen lánya, ám apjához hasonlóan ő is a trónbitorlót szolgálja, aki elpusztította a családját. A király csak a királyi ház jólétével törődik. De a királynak az egész világ a háza – vallja, akárcsak az apja őelőtte, és kész ennek szellemében, lázadás nélkül leélni az életét.

Az ártatlanság ideje azonban lejárt, és a korszakok óta szunnyadó rettenet felébredt a föld mélyén. Türelemnek rövidesen útra kell kelnie Égalj városába, a világ közepébe, hogy felkeresse az ellenséget, és szembenézzen saját és az egész világ sorsával.

A kötet a Delta Vision Kiadó honlapján – Orson Scott Card: Fhérgek
Beleolvasási lehetőség itt: Fhergek_beleolvaso

fhergek


, , ,

Szólj hozzá elsőként!