J. Goldenlane: Éjfél (negyedik részlet)

“Bármely nő, akit addig ismertem itt már bizonyosan sírva rogyott volna össze. Katerina ezzel szemben felkapta a polc másik oldalán a falnak támasztott husángot, talán valami sporteszköz lehetett, azok között nem ismerem ki magamat, és fenyegetően maga elé emelte.
– Ha még bármit össze mersz törni álszent módon sérülékeny becsületed védelmében, hát szétverem az arcod, hogy a százötven éve halott mamád sem ismer meg, ha majd végre összefuttok a pokolban!
És gyönyörű volt, ahogy ott állt, bármi körülmények között készen küzdeni az életéért, halántékán lüktettek az erek, vér, vér, vér…
– Katerina szerelmem, tedd le azt a fegyvert, semmi szükséged nem lehet rá – torpantam meg széttárt kézzel. – Hát nem érted, hogy tehetetlen vagyok veled szemben, elvakít szép szemed ragyogása, a szerelem béklyóba veri a kezem, és elsorvad a szívem a reménytelen vágyakozásban? Szeretlek, jobban, mint élő férfi szerethet, kimondhatatlan vágyak égetik rég halott szívemet, mert gyönge a szavakból rakott híd, hogy elbírja meggyötört lelkem könyörgését, hát cirkalmas szerelmi vallomás nélkül is szánj meg, nyújtsd felém a kezed, engedd, hogy öleljelek!
– Nem!
– Jól látod, bárkin átgázolok, akit utamba sodor rossz szerencséje, semmit sem számít nekem egy újabb kioltott emberélet, hát mondd, mi áll még közöttünk, mi az az akadály, ami miatt nem teljesedhet be szerelmünk? Bárki vagy bármi is az, porrá zúzom, elsöpröm, mint ahogy a vihar csavarja ki tövestől a fákat, pusztuljon minden, ami még elválaszt minket. Megvan a hatalmam hozzá, hát ne várass tovább, engedj magadhoz!”


, , ,

5 hozzászólás - szólj hozzá te is a fórumon!

  • Raon

   alister

   Az egyik (ha nem) a legjobb vámpírregény. :)

   Dicséretes jóízlésre vall ilyet állítani. :)
   (de komolyra fordítva: kellemesen meglepett, hogy így látod - és egyetértek)

  • alister

   Az egyik (ha nem) a legjobb vámpírregény. :)

  • Raon

   ati

   Szenzációs könyv lesz sztem..Kell!

   Jó döntés, nem fogod megbánni. :)

  • ati

   Szenzációs könyv lesz sztem..Kell!