J. Goldenlane: napnak fénye – Ticca Min II.

“A következő pár pillanat örökre kiesett az emlékezetéből. Ott vette fel ismét az események fonalát, hogy döbbenten konstatálja; ott ül Ticca mögött, az imént kisiklatott sportsikló egyszemélyes nyergében, és olyan tempóban suhan el mellette az utca, amihez hasonlót még sosem tapasztalt.
– Te jó ég, mit csinálsz? – kiáltotta, amint elég levegőhöz jutott.
– Nem hagyhattalak magadra. Visszatekertem a háztömb másik oldalán, láttam ott állni a gazdátlan siklót, működő motorral, és felszálltam rá. Aztán elgázoltam a fickót, téged meg felszedtelek.
– Nem ezt kérdeztem, hanem hogy tudsz-e siklót vezetni?
– Ja, azt nem.
A kijelentés alátámasztásaként nekicsapódtak az egyik kockaház oldalának az első emelet magasságában, elvittek pár méternyi reklámzászlócskát, majd megpattantak a sarkon, és valami hihetetlen mázli folytán ismét egy utca került alájuk, amin békésen száguldhattak tovább.
– Akkor mondom az alapokat – kiabálta Lin a rá jellemző hidegvérrel. – Az a piros kallantyú a magasságszabályozó, a kék a stabilizátor, a bal kezednél van a sebesség és a fék.
– Te tudsz siklót vezetni? – csodálkozott el Ticca.
– Nem, de már szereltem.
– Az is jó. Én tulajdonképpen a játékteremben próbáltam már, csak ott nem volt ekkora ellenszél, és valahogy sokkal stabilabb volt az egész!
– Mert akkor két lábbal álltál a földön, ami most hat méterrel alattuk zúg el hátrafelé, szóval ne álmodozz, hanem vezess! Én addig kiszedem belőle a helymeghatározó egységet – hagyta rá Lin, majd fél kézzel kapaszkodva lebillent a nyeregből, kinyitott a gép oldalán egy csatlakozópanelt, és részben a kapcsolókkal matatott, részben pedig megkísérelte előszedni övtáskájából a szerelőceruzáját.
– Mi van? – értetlenkedett közben Ticca, de csak figyelmének kisebb felét szentelhette a válasznak. Nagyobb felével igyekezet elkerülni egy feléjük rohanó házat, ami nagyjából sikerült is. Az a kis vakolat meg ugyan kinek hiányzik, nem?
– Kiszedem a jeladót, amivel bemérhetik, hol vagyunk.
– Nem várhat, míg megállunk?
– A lopott ámokfutó siklókra nagyon harapnak a zsaruk. Fogadok, valaki már értesítette őket, és pár percen belül megjelennek felettük. Hacsak ki nem szedem a jeladót.
– Tőlem! – hagyta rá Ticca, és magasba kapta a gépet, átugratott pár hökkent biciklis felett, nem gázolt halálra két békés járókelőt, majd a következő sarkon ismét eltalált egy utcát, ami szerencsés módon kicsit elhagyatottabb volt.
Közben Lin féloldalasan lógott a jármű oldalán, szerelőceruzájával a védő műanyag borítás alatt matatva, majd hamarosan elhagytak pár apróbb alkatrészt. Ticca őszintén remélte, hogy semmi létszükségeset. Újabb utca rebbent el alattuk, majd újabb és újabb, ahogy az egyre inkább kezéhez simuló gép falta a távolságot. Idegen negyedben jártak már, a város északi oldalán.
– Kész! – kapaszkodott vissza mögé Lin. – Most már nem találnak meg a zsaruk, nyugodtan mehetünk, amerre csak akarunk.
– Tényleg, merre akarunk? Egyáltalán, most hova megyünk? – kérdezett vissza Ticca. Már elég magabiztosan ülte meg a gépet, hogy ilyen, távoli jövőbe vesző tervekkel is foglalkozzon.
– Én sem tudom, hova tartunk, de az biztos, hogy sokkal lassabban és szabályosabban kell mennünk, ha tényleg oda akarunk érni!
– Értem, értem, már veszem is vissza a tempót! – morogta Ticca, és valóban igyekezett visszatérni a szabályosan közlekedők közé. Lassított, és leereszkedett az első emelet magasságába, ahol elméletileg a siklóknak közlekedniük kellett. De mivel nem ismerte a siklókra vonatkozó többi szabályt, hát igyekezett apró kis utcákban maradni, ahol nem volt forgalom.”


, , ,

5 hozzászólás - szólj hozzá te is a fórumon!

  • Raon

   alister

   Az egyik (ha nem) a legjobb vámpírregény. :)

   Dicséretes jóízlésre vall ilyet állítani. :)
   (de komolyra fordítva: kellemesen meglepett, hogy így látod - és egyetértek)

  • alister

   Az egyik (ha nem) a legjobb vámpírregény. :)

  • Raon

   ati

   Szenzációs könyv lesz sztem..Kell!

   Jó döntés, nem fogod megbánni. :)

  • ati

   Szenzációs könyv lesz sztem..Kell!