Terry Pratchett & Stephen Baxter: A Hosszú Föld

Íme a könyvheti megjelenéseink ötödik kötete!

A Hosszú Föld elnevezés az azzal párhuzamosan létező, rengeteg (feltehetően végtelen) számú Földre utal, amelyeket az Átlépőnek nevezett eszközzel lehet elérni. Bár a Földek sok tekintetben hasonlítanak a „mi” Földünkre, emberek nem élnek rajta – noha más, értelmes élőlények előfordulhatnak. Az első könyv főként Joshua Valienté, a született Átlépő, és Lobszang, a mesterséges intelligencia utazását írja le a Földek végtelen(?) során át…

A könyv az ugyanilyen nevű Hosszú Föld ciklus nyitódarabja, két méltán híres író remekműve. Pratchett és Baxter eredetileg öt részesre tervezték a sorozatot, ennyi könyv megírására is szerződtek. Évente egy kötetet írtak meg közösen a saját munkáik mellett. Pratchett tragikus halálakor az első három könyv – The Long Earth (A Hosszú Föld), The Long War és a The Long Mars – már megjelent angolul, a negyedik, a The Long Utopia jelenleg éppen kiadás alatt áll, és heteken belül várható a külföldi megjelenése. Az ötödik könyv sorsa és címe egyelőre ismeretlen, de arra mutatkozik a legnagyobb esély, hogy a közös ötletek alapján Baxter egyedül fogja befejezni.

A fülszöveg:
1916: A NYUGATI FRONT. Percy Blakeney közlegény felébred. Üde, tavaszi fűben hever. Madárdalt hall és a szélben susogó falevelek hangját. De hova lett a senki földje sáros, véráztatta és kráterekkel teleszabdalt vidéke?

2015: MADISON, WISCONSIN. Egy zsaru, Monica Jansson egy visszahúzódó – egyesek szerint eszelős, mások szerint veszélyes – tudós kiégett otthonát vizsgálja át, amikor különös ketyerére bukkan: egy dobozkára, benne drótok, egy háromállású kapcsoló meg egy… krumpli. Ez annak a találmánynak a prototípusa, amely mindörökre megváltoztatja az emberiség világszemléletét.

ÉS AKKOR MÉG FINOMAN FOGALMAZTUNK…

A Hosszú Föld a Korongvilág megalkotója, Terry Pratchett és a népszerű SF-író, Stephen Baxter izgalmas, új együttműködéséből született első regény.

http://www.deltavision.hu/a-hosszu-fold/


, , , ,

1 hozzászólás - szólj hozzá te is a fórumon!